5 tapaa auttaa – Koronavirus

Kuva: Maiju Pohjanheimo / Suomen Punainen Risti

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa meihin kaikkiin, ja selviämme uudesta tilanteesta yhdessä. Pidetään yhdessä huolta omasta ja muiden turvallisuudesta, eikä jätetä ketään yksin.

Olet karanteenissa tai et – ja kuulut mihin ikäryhmään tahansa – kaikki voivat auttaa. Tervetuloa mukaan!

Pidä huolta itsestäsi ja muista

Ole yhteydessä läheisiisi puhelimella tai etäyhteydellä. Rajoittamalla fyysistä sosiaalista kanssakäymistä suojelet kanssaihmisiäsi tartunnalta.
Katso vinkit, miten huolehdit jaksamisestasi karanteenissa

Kysy, voitko auttaa

Jos olet itse terve etkä epäile tartuntaa, naapuriapu on hyvä tapa auttaa. Voit kysellä naapurissa asuvilta tai tutuilta, tarvitsisivatko he apua esimerkiksi kaupassakäyntiin. Jos auttaminen vaatii kasvokkaista kohtaamista, noudata viranomaisten ohjeita.

Tule vapaaehtoiseksi

Punainen Risti tukee viranomaisia koronarokotuksissa. Avustustoimintaan tarvitsemme satoja uusia vapaaehtoisia. Uudellamaalla voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täältä. Muualla Suomessa tiedustele alueesi avuntarvetta Punaisen Ristin piiritoimistosta. Piirien yhteystiedot löydät täältä.

Ikäihmiset ja koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat tarvitsevat juttuseuraa. Auttaminen tapahtuu kotoa käsin.
Tule mukaan verkkoystäväkurssille 

Punaisen Ristin vapaaehtoisosastot toimivat sadoilla paikkakunnilla monin eri tavoin. Ilmoittaudu Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi reserviin luomalla profiili Oma Punainen Risti -järjestelmään. Kerro osaamisestasi ja toiveistasi, ja sinuun otetaan yhteyttä.
Ilmoittaudu vapaaehtoisreserviin

Mitä Punaisen Ristin vapaaehtoisena toimiminen tarkoittaa?
Suorita lyhyt verkkokurssi

Luovuta verta

Kun tunnet itsesi terveeksi ja täytät luovutusedellytykset, olet tervetullut luovuttamaan verta.
Lisätietoa Veripalvelun sivuilta

Lahjoita

Lahjoituksesi avulla Punainen Risti pystyy auttamaan haavoittuvassa asemassa olevia koronaepidemian aikana Suomessa ja maailmalla. Tuemme kotimaan auttamisvalmiutta mm. kouluttamalla vapaaehtoisia auttamaan yksinäisiä. Kreikassa ja Turkissa tuemme koronavirusta ehkäisevää ja naisten oikeuksia suojaavaa avustustyötä. 
Lahjoita valitsemasi summa 

Edustatko yritystä tai yhteisöä?
Ilmoita materiaali- tai palvelulahjoituksesta tällä lomakkeella. Jos sinulla on kysyttävää yrityslahjoituksista tai -yhteistyöstä, ota yhteyttä yritykset(at)punainenristi.fi

Tule avuksi koronarokotuksiin
Punainen Risti tukee pääkaupunkiseutua koronatyössä
Näin vapaaehtoiset auttavat koronakriisissä
"Vapaaehtoiseksi lähteminen tuntui luontevalta"
Kokemuksia ystävätoiminnasta koronakriisissä
”Kyllä pystyy olemaan yhteydessä, kun ossaa vaan puhua ja tietää kelle soittaa”

Lisävinkki:
Koronaviruksesta leviää myös väärää tietoa. Seuraa luotettavien medioiden ja järjestöjen sekä viranomaisten kanavia, jaa niiden julkaisemia tietoja ja noudata viranomaisten ohjeita. 
THL: Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Pakolaistaustaiset tai paperittomat ihmiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa, sillä heidän tietonsa tartunnan ehkäisemisestä ja saatavilla olevasta avusta voivat olla heikot. Voit myös auttaa varmistamaan, että suomea puhumattomat ihmiset saavat oikeaa ja ajantasaista tietoa koronaviruksesta:

Seuraa myös Punaista Ristiä:

Testaa millainen auttaja olet
Testaa millainen auttaja olet
Koronavirus – Miten Punainen Risti auttaa?
Miten Punainen Risti auttaa?
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys. Olemme yhdessä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Se koskettaa meitä kaikkia, joten pidetään huolta toisistamme. Video: Suomen Punainen Risti
Näin elvytät korona-aikana
Elvytys koronaepidemian aikana