Punainen Risti tukee Helsinkiä ja Vantaata koronatyössä

Kuva: Suomen Punainen Risti

Vapaaehtoistehtäviin haetaan nyt satoja ihmisiä Helsingissä ja Vantaalla.

Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat pyytäneet Suomen Punaisen Ristin apua tartuntajäljitykseen ja koronarokotuksissa tukemiseen. Vapaaehtoistehtäviin haetaan nyt satoja ihmisiä Helsingissä ja Vantaalla. Punainen Risti on varautunut myös muiden kuntien avunpyyntöihin.

Viranomaiset vastaavat jäljityksestä ja rokotuksista

Vapaaehtoiset toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tukena.

- Vapaaehtoisia haetaan kahteen eri tehtävään. Tartuntajäljityksessä vapaaehtoiset toimivat puhelimitse tukien ammattilaisten työtä. Rokotuksissa vapaaehtoiset opastavat rokotukseen saapuvia ja varmistavat, että jokaisella tulijalla on maski. Lisäksi he tukevat ammattilaisia rokotuksen jälkitarkkailussa, ensiaputoiminnan koordinaattori Niina Hirvonen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiristä sanoo.

Kyseessä on poikkeuksellinen tilanne.
Aki Pihlaja

Vapaaehtoiset auttavat erityisesti ruuhkahuippujen aikana. He eivät korvaa ammattilaisten työtä. Kaupungit ovat rekrytoineet ja rekrytoivat satoja työntekijöitä.

Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoiset tehtäviinsä

Punainen Risti kouluttaa kaikki vapaaehtoiset yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kaupunkien kanssa. Punainen Risti vastaa myös muiden järjestöjen kautta tulevien vapaaehtoisten rekrytoinnista ja kouluttamisesta.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviin myös paikan päällä. Vapaaehtoiset eivät käytä potilastietokantaa.

- Kyseessä on poikkeuksellinen tilanne, kun tavoitteena on rokottaa mahdollisimman nopeasti suuri osa ihmisistä. Punainen Risti on valmis auttamaan viranomaisia koko maassa, jos apua pyydetään. Tehtäviin tarvitaan nyt myös paljon aivan uusia vapaaehtoisia, ja kannustamme kaikkia kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan, Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja sanoo.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Helsinkiin tai Vantaalle

Tartuntajäljitys:
Helsinki ja Vantaa

Rokotukset:
Helsinki
Vantaa

Koronavirus – kotimaanapu
Koronavirus – Punaisen Ristin työ kotimaassa
Näin vapaaehtoiset auttavat koronakriisissä
"Vapaaehtoiseksi lähteminen tuntui luontevalta"